YaTips - Think Smarter

8 tips για να κάνετε το σπίτι σας να δείχνει καθαρό

Πώς να αντιμετωπίσεις μια απρόσμενη επίσκεψη.
SHARE
,
8 tips για να κάνετε το σπίτι σας να δείχνει καθαρό

Σε ποιόν δεν έχει τύχει μία ξαφνική επίσκεψη; Σας λέει κάποιος ότι «βρίσκεται στην περιοχή που μένετε» και θα περάσει για λίγο. Ή έχετε ξεχάσει πως «θα περάσει η κυρία Μαρία για να φέρει τα δώρα των παιδιών». Μπορεί να προκύψει ακόμη και μια εξαιρετική βραδιά με φίλους (αυτοί παρεξηγούν λιγότερο) γιατί τα καλύτερα συμβαίνουν χωρίς σχέδιο για πολλούς. Ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να σας πιάσει «στον ύπνο». Είναι πολλά τα «ή» και αφορούν συνηθισμένες καταστάσεις. Συμβαίνουν σε όλους. Σίγουρα όμως, όλοι θέλουμε να έχουμε ή τουλάχιστον να δείχνουμε πως έχουμε καθαρό σπίτι, ειδικά την περίοδο των Χριστουγέννων. Γιατί να πάει η κυρία Μαρία μετά να σχολιάζει τη σκόνη πάνω στα έπιπλα; Υπάρχουν οι λύσεις ώστε το σπίτι σας να φαίνεται καθαρό ακόμη και αν δεν είναι.

1. Φροντίστε τα 3 «Τ»: Τηλεόραση, Τουαλέτα, Τραπέζι

Ελάχιστος χρόνος: Ξεσκονίστε την τηλεόραση, το τραπέζι που ίσως καθίσετε και τα σκούρα έπιπλα της τουαλέτας.

Περισσότερος χρόνος: Στην τουαλέτα, φρεσκάρετε με αποσμητικό. «Πετάξτε» μια καθαρή πετσέτα χεριών για τους επισκέπτες.

2. Αναπαράσταση εισόδου

Ελάχιστος χρόνος: Ξεκινήστε από την είσοδο και δείτε πού πέφτει πρώτα το μάτι σας. Καθαρίστε / ξεσκονίστε κτλ. ανάλογα με τις απαιτήσεις του συγκεκριμένου σημείου. Η πρώτη εντύπωση είναι σημαντική και «ξεγελάει» το μάτι.

Περισσότερος χρόνος: Συνεχίστε για όσο μεγαλύτερο χώρο μπορείτε, επικεντρώνοντας διαρκώς στην εστίαση των ματιών σας και παριστάνοντας τον επισκέπτη.

3. «Εξασφαλίστε» το μπάνιο

Ελάχιστος χρόνος: Δείτε το σαν μια μικρή μάχη ανά δωμάτιο. Το μπάνιο λοιπόν πρέπει να το «κερδίσετε». Πατήστε το καζανάκι (με υγρό καθαρισμού αν υπάρχει). Κλείστε την κουρτίνα της μπανιέρας. Ρίξτε μια ρόμπα πάνω από τις βρεγμένες πετσέτες εκτός αν ήρθε η ώρα να τις αλλάξετε και το είχατε αμελήσει.

Περισσότερος χρόνος: Με χαρτί κουζίνας «κάντε» τον καθρέφτη, στη συνέχεια το μέσα μέρος του νιπτήρα και τέλος το καπάκι της τουαλέτας. Με αυτή τη σειρά!

4. «Για ποια ακαταστασία μιλάς»;

Ελάχιστος χρόνος: Τοποθετήστε βιβλία, τηλεκοντρόλ και οτιδήποτε άλλο υπάρχει στους κεντρικούς χώρους (σαλόνι, τραπεζαρία) με τάξη, από το μικρότερο στο μεγαλύτερο. Έτσι, ακόμα και αν τίποτα δεν είναι στη θέση του, θα δώσετε την αίσθηση της οργάνωσης. Βάλτε όλα τα ρούχα σε ένα καλάθι άπλυτων ρούχων ή σε μια μεγάλη σακούλα και «κλειδώστε» τα σε ένα δωμάτιο που δε θα πάνε οι επισκέπτες σας.

Περισσότερος χρόνος: Βάλτε τα πράγματα σε ξεχωριστές σακούλες ανάλογα με το δωμάτιο που ανήκουν. Θα σας είναι πιο εύκολο να καθαρίσετε σωστά αργότερα.

5. Τρίχες από κατοικίδια

Ελάχιστος χρόνος: Γυρίστε ανάποδα τα μαξιλάρια στους καναπέδες και στις καρέκλες που μπορείτε να το κάνετε. Όταν φύγουν οι επισκέπτες σας θυμηθείτε να καθαρίσετε γιατί αλλιώς θα είναι σύντομα και οι δύο πλευρές βρώμικες.

Περισσότερος χρόνος: Χρησιμοποιείστε ηλεκτρική σκούπα ή ειδικό ρολό για τρίχες ώστε να καθαρίσετε σωστά τα σημεία που είναι πιθανό να καθίσουν οι επισκέπτες σας. Τουλάχιστον.

6.«Κάντε τα πιάτα… στην άκρη»

Ελάχιστος χρόνος: Αν υπάρχει πλυντήριο πιάτων βάλτε τα μέσα. Αν όχι, βάλτε το ένα πάνω στο άλλο και τοποθετήστε τα στο φούρνο! Σίγουρα ο νεροχύτης θα μοιάζει πιο καθαρός. Απλώς αν είχατε σκοπό να φτιάξετε πίτσα, μάλλον πρέπει να την παραγγείλετε απ’ έξω.

Περισσότερος χρόνος: Γεμίστε μια λεκάνη ζεστό νερό με σαπούνι και βάλτε το σε κάποιο σημείο που δε φαίνεται. Ο καθαρισμός των πιάτων θα είναι πολύ ευκολότερος μετά την επίσκεψη.

7. Δώστε «φως»

Ελάχιστος χρόνος: Αν είναι μέρα, αφήστε το περισσότερο δυνατό φως να μπει στο σπίτι σας. Αν και μερικές φορές «αναδεικνύονται» τα σκονισμένα σημεία, δίνεται η εντύπωση ενός πιο καθαρού, «υγιούς» χώρου. Αν είναι νύχτα, προτιμήστε λάμπες εδάφους ή χαμηλότερο φωτισμό αντί για τα κεντρικά φώτα. Οι ατέλειες θα κρυφτούν σε μεγάλο βαθμό.

Περισσότερος χρόνος: Ανάψτε μερικά κεριά. Θα έχετε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα αν τα κεριά είναι αρωματικά. Βοηθάτε και στην οσμή του χώρου σας. Φροντίστε πάντως να μην έχουν διαφορετικές οσμές.

8. Την τελευταία στιγμή: «Ξεχάστε» την ηλεκτρική σκούπα

Ακούτε το κουδούνι. Οι επισκέπτες σας έφτασαν. Τοποθετήστε την ηλεκτρική σκούπα στη μέση του σαλονιού και υποδεχτείτε τους με τη φράση «μια πιάσατε πάνω στο σκούπισμα». Έτσι, οποιοδήποτε ατέλεια δικαιολογείται!

One Comment

More in ΣΠΙΤΙ
6 ιδέες για… εξυπνότερα Χριστούγεννα

Αν υπάρχει μία περίοδος του χρόνου που απαιτεί έξυπνες ιδέες...

Close