YaTips - Think Smarter

Σκέψου «out of the box»

Τί σημαίνει η σκέψη «out of the box» και 10 απλές μέθοδοι που την προκαλούν.
SHARE
,
Σκέψου «out of the box»

Είναι δεδομένο και επιστημονικά αποδεδειγμένο πως από την ώρα της γέννησής μας δεκάδες πράγματα καταγράφονται στο DNA μας. Για πάρα πολλά πράγματα ενεργούμε ενστικτωδώς και άμεσα χωρίς να σκεφτόμαστε. Δε σκεφτόμαστε για να κοιμηθούμε, απλά κοιμόμαστε γιατί έτσι είμαστε κατασκευασμένοι να κάνουμε.

Τι γίνεται όμως με όλα αυτά που σκεφτόμαστε;

Το παρελθόν μας, τα βιώματά μας και πολλά άλλα, δημιουργούν αμέτρητες περιοριστικές αντιλήψεις που με την σειρά τους μας στριμώχνουν μέσα σε μικρά όρια ενεργειών και στόχων. Η σκέψη «θα το κάνω έτσι γιατί έτσι το κάνουν όλοι» ή «γιατί έτσι μου έμαθαν» μπορεί πολλές φορές να μας κερδίζει πολύτιμο χρόνο, αλλά σε κάποιες άλλες περιπτώσεις μας «περιορίζει» με αποτέλεσμα να μένουμε κολλημένοι στα ίδια και στα ίδια.

Τί σημαίνει Out of the box;
Out of the box = η έκφραση της δημιουργικής, μη σύμμορφης σκέψης. Σε άλλες περιπτώσεις περιγράφει μια επαναστατική μέθοδο ή μια καινοτόμα ενέργεια.

Ακολουθούν μερικά γενικά tips… σκέψεων και ενεργειών που είναι «out of the box»

1. Δοκιμάστε διαφορετικές διαδρομές στην καθημερινότητά σας. Πηγαίνοντας από το σπίτι στην εργασία σας. Μπορεί να βρείτε μία καλύτερη και γρηγορότερη διαδρομή. Ακόμη και αν δε συμβεί αυτό, ίσως ανακαλύψετε το μελλοντικό αγαπημένο σας μαγαζί 2 τετράγωνα από το γραφείο σας, το οποίο και αγνοούσατε.

2. Διαφοροποιηθείτε. «Εσείς γελάτε μαζί μου γιατί είμαι διαφορετικός. Εγώ γελάω με όλους εσάς που είστε ίδιοι.» Steve Jobs

3. Δοκιμάστε να «πειράξετε» λίγο τα υλικά όταν μαγειρεύετε. Εντάξει, όχι στο επίσημο δείπνο των Χριστουγέννων, αλλά πειραματιστείτε μόνοι σας. Δεν αποκλείεται να μείνετε μία μέρα νηστικοί, αλλά μπορεί να ανακαλύψετε το πιο ωραίο σας πιάτο.

4. Αλλάξτε λίγες μοίρες στην οπτική στάση που διατηρείτε. Από μία άλλη πλευρά τα πράγματα φαίνονται διαφορετικά. Πού ξέρετε… αν είναι χειρότερα ξαναγυρίστε. Αν όμως είναι καλύτερα, θα έχετε ανακαλύψει μία καλύτερη θέα

5. Τρέξτε, περπατήστε. Από μόνα τους και τα δύο σας βοηθούν να σκεφτείτε «έξω από το κουτί»!

6. Είσαστε μοναδικοί, «προϊόντα» εκατομμυρίων ετών εξέλιξης. Για σκεφτείτε το λίγο. Αφού είστε μοναδικοί, σκεφτείτε και λίγο… μοναδικά.

7. Αγνοήστε τις στατιστικές. Η στατιστική έχει μετρήσει ό,τι έχει υπάρξει και όχι όσα δεν έχουμε δει.

8. Η απουσία απόδειξης δεν ταυτίζεται με την απόδειξη απουσίας. Κοινώς, ό,τι δεν έχει συμβεί δε σημαίνει πως δεν υπάρχει κιόλας. Προκαλέστε το εσείς. Δημιουργείστε το!

9. Όλοι οι μεγάλοι εφευρέτες της ανθρωπότητας πρώτα φαντάστηκαν κάτι και μετά το δημιούργησαν. Όλοι ήταν «out of the box» τύποι! Ακονίστε λοιπόν τη φαντασία σας και πάνω από όλα ακούστε τους νεότερους και τα παιδιά. Έχουν πολύ σημαντικά πράγματα να μας διδάξουν.

10. Παραμερίστε για λίγο τους μέσους όρους. Θα διασχίζατε ποτέ ένα ποτάμι με μέσο βάθος ενός μέτρου; Βάλτε τον πήχη εκεί που εσείς θέλετε… Μεγαλουργήστε, είναι δικαίωμά σας, αλλά και επιλογή σας.

Αν θες να είσαι σύγχρονος, δεν μπορείς να παρέχεις λύσεις του χτες στα προβλήματα του σήμερα.

Ανεξάρτητα από τα tips «out of the box» που προτείνουμε εμείς και οποιαδήποτε άλλα «out of the box» διαβάζουμε κατά καιρούς, να θυμάστε ότι η σκέψη «out of the box» είναι μία συνήθεια, ένας ακόμη τρόπος ζωής που τον ανακαλύπτει ο καθένας μας καθημερινά…

More in ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ
Λάμπουν και ΕΙΝΑΙ χρυσοί

Ήθελα να επιστρέψω με ένα κείμενο που είχα στο μυαλό...

Close