YaTips - Think Smarter

Πώς να φτιάξετε το τέλειο μπέικον

SHARE
,
Πώς να φτιάξετε το τέλειο μπέικον

1. Ξεκινήστε με ένα κρύο τηγάνι. Το ψήσιμο του μπέικον θα πρέπει να ξεκινήσει σε ένα κρύο τηγάνι, άρα προτού ενεργοποιήσετε τη θερμότητα απλώστε το (μπέικον) στο τηγάνι. Μπορείτε να το τοποθετήσετε έτσι ώστε τα κομμάτια να ακουμπάνε μεταξύ τους. Το μπέικον θα συρρικνωθεί καθώς μαγειρεύεται και σύντομα θα υπάρχει απόσταση μεταξύ των λωρίδων.

2. Τηγανίστε το μπέικον σε χαμηλή φωτιά. Μαγειρεύεται καλύτερα αργά με χαμηλή φωτιά, άρα ενεργοποιήστε το «μάτι» σε χαμηλά επίπεδα. Σύντομα το μπέικον θα αρχίσει να απελευθερώνει μέρος του λίπους του. Όταν αρχίσει να λυγίζει χρησιμοποιήστε την τσιμπίδα (ή έστω το πιρούνι) για να το ανοίξετε Γυρίστε κάθε φέτα για να μαγειρευτεί από την άλλη πλευρά. Συνεχίστε να περιστρέφετε το μπέικον έτσι ώστε να ροδίσει ομοιόμορφα.

3. Αν τα υγρά που αναδύονται είναι πολλά, αφαιρέστε τα προσεχτικά. Αν το μπέικον είναι πολύ λιπαρό και το τηγάνι σας γεμίζει λίπη, χρησιμοποιήστε ένα μεταλλικό κουτάλι. Μπορείτε, επίσης, να αφαιρέσετε μερικά από τα λίπη απευθείας από το τηγάνι, αλλά υπάρχει κίνδυνος πυρκαγιάς αν αυτό κυλήσει κάτω από το σκεύος. Σε κάθε περίπτωση, να είστε σίγουροι ότι το ρίχνετε μέσα σε ένα ανθεκτικό βάζο, μέταλλο ή δοχείο.




4. Μαγειρέψτε μέχρι να «γίνει» το μπέικον. Πότε «γίνεται» το μπέικον; Αυτό εξαρτάται. Σε μερικούς αρέσει πολύ τραγανό και σε άλλους πιο μαλακό. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι το μπέικον σας συνεχίζει να ψήνεται ακόμα και όταν το βγάλετε από το τηγάνι και σκληραίνει λίγο στο διάστημα που κρυώνει. Σε γενικές γραμμές, καλό είναι να βεβαιωθείτε ότι το μπέικον δεν είναι ωμό, έχει δηλαδή χάσει το αρχικό κόκκινο χρώμα του.

5. Αφήστε το μαγειρεμένο μπέικον να στραγγίσει. Χρησιμοποιώντας την τσιμπίδα αφαιρέστε τα κομμάτια από το τηγάνι και τοποθετήστε τα όχι σε απευθείας επαφή με ένα πιάτο, αλλά πρώτα σε μια χάρτινη σακούλα ή χαρτί κουζίνας για να στραγγίσει.

6. Μαγειρέψτε το υπόλοιπο μπέικον σε παρτίδες. Εάν έχετε περισσότερο μπέικον για να μαγειρέψετε, φροντίστε πρώτα να αδειάζετε το επιπλέον λίπος και να προσθέτετε περισσότερο μπέικον όσο αφαιρείτε κομμάτια. Αν το τηγάνι έχει αποκτήσει κρούστα, αφήστε το να κρυώσει και καθαρίστε πριν συνεχίσετε.

Επιμέλεια – προσαρμογή από www.thekitchin.com

More in BUSINESS, ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ
Η «μεγάλη εικόνα»

Θα μοιραστώ μαζί σας μία τακτική ή αλλιώς συνήθεια, στρατηγική,...

Close