Πώς να κρατήσεις τις ισορροπίες όταν το αγόρι σου τρελαίνεται για «μπάλα»

Το Τσάμπιονς Λιγκ επανέρχεται αυτές τις μέρες και μαζί του οι γυναικείες ανησυχίες για το αν όλα τα άλλα μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Το θέμα βέβαια είναι πιο ευρύ και δεν αφορά μόνο τους αγώνες της μεγάλης διοργάνωσης, αλλά τη γενικότερη συμβίωση όταν ο άντρας… θα το γράψω απλά, «θέλει να βλέπει μπάλα».

Δε χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις περιοριστικά μέτρα και να απομακρυνθείς από τον τόπο του «εγκλήματος» για τις δύο ώρες που κρατάει συνήθως ένας αγώνας (τρεις με μπύρες και σουβλάκια). Ειδικά στην περίπτωση που η σχέση σας είναι στις αρχές, πρέπει να δείξεις κατανόηση για να μη βγεις… offside. Αλήθεια, αν τα καταφέρεις, τότε θα μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις τη συγκεκριμένη κατάσταση 100% υπέρ σου.

Σκέψου λοιπόν το εξής σενάριο. Ο φίλος σου καλεί στο σπίτι (του ή σας, όχι στο δικό σου γιατί τότε βάζει ο ίδιος αυτογκόλ) τους κολλητούς του για να δουν αγώνα. Βασικό, μην απομακρύνεσαι. Προετοιμάσου με τις παρακάτω συμβουλές με τη συγκέντρωση ενός ποδοσφαιριστή όταν του δίνει οδηγίες ο Μουρίνιο. Τι εννοείς «ποιος είναι ο Μουρίνιο»;

1. Ενημερώσου. Όπως ενημερώνεσαι για ειδήσεις στο χώρο που σε αφορά ή για θέματα μόδας ή οτιδήποτε άλλο, πρέπει να κάνεις το ίδιο για το ποδόσφαιρο. Μπες στο twitter και ακολούθησε κάποιους αθλητικούς λογαριασμούς. Το @sdna_gr, και το @gazzetta_gr την κάνουν τη «δουλειά». Αν έχεις χρόνο μπες στο YouTube και δες 2-3 πρόσφατα (SOS) βιντεάκια που αφορούν τον αγώνα που θα παρακολουθήσετε. Ναι, κι εσύ μαζί… Δεν είναι αστρονομία, πίστεψέ το, με μισή ωρίτσα θα έχεις πάρει μια ιδέα. Μια ιδέα, δε θα είσαι έτοιμη να κάνεις ανάλυση (όχι ότι όσοι κάνουν έχουν… ιδέα τι λένε).

2. Άκου. Την επόμενη φορά που θα βρεθείς μπροστά στη συζήτηση του αγοριού σου με τους φίλους του, προσπάθησε να ακούσεις. Το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να πεις «τώρα για ποδόσφαιρο θα συζητάτε;» με την ταχύτητα που κορνάρει ο δεύτερος όταν ανάβει πράσινο φανάρι. Αν όντως μιλάνε πολύ ώρα, μπορείς να το πεις, αλλά πρόσεχε μόνο μη συζητούν για μπάσκετ… Αν έχεις κάνει το 1, τότε ίσως μπορέσεις να πεις μια γενικότητα όπως «Θα δείτε Ολυμπιακό αύριο; Θα είναι ωραίο ματς με τον Ατρόμητο, σωστά;». Ναι, κλείνε με ερώτηση, βοηθάει στην περίπτωση λάθους.

3. Μην ενθουσιάζεσαι υπέρμετρα. Αν γίνεται μια αθλητική συζήτηση, μην ενθουσιάζεσαι επειδή καταλαβαίνεις τι λένε ή μην παριστάνεις ότι ενθουσιάζεσαι πολύ. Γιατί μια πολύ «ψαγμένη» ατάκα σου μπορεί να τον κάνει περήφανο, αλλά αν σε ρωτήσει κάποιος οτιδήποτε σχετικό μετά θα ψάχνεις στο κινητό σου να βρεις την απάντηση. Είναι σαν να λες σε έναν Ιταλό «ciao», να σου απαντάει «ciao, come stai? Penso che le ho visto ancora una volta ieri sera» και να τον κοιτάς σαν χαζή…

4. Κατά τη διάρκεια του αγώνα, κάνε τις ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ερωτήσεις. Κάποια πράγματα μπορείς να τα ρωτήσεις μετά τον αγώνα, πχ. «ποιος είναι αυτός με το 10» ή «γιατί η νίκη είναι 3 βαθμοί και όχι 2». Για το offside θα σου έλεγα, αλλά είναι χιλιοειπωμένο. Αλήθεια, δε χρειάζεται να ρωτήσεις. Άσε που υπάρχουν κανάλια που αλλάζουν τις… ευθείες γραμμές και πάνω που νόμισες ότι κατάλαβες πως υπολογίζεται θα νιώσεις πάλι χαζή.

5. Αν δεν καταφέρεις τίποτα από τα παραπάνω; Πάλι υπάρχει λύση, που θα μπορούσε να είναι το νούμερο 1. Πάρε τηλέφωνο μια φίλη σου και κάνε οτιδήποτε άλλο εκτός σπιτιού. Να θυμάσαι πως ο άντρας ξενερώνει απίστευτα αν ξέρει πως μισείς τις βραδιές που βλέπει κάποιον αγώνα, είτε μόνος, είτε με φίλους. Εσύ μην το δεις λοιπόν, αλλά σεβάσου την επιθυμία του.