Μία απλή αλλαγή στο βιογραφικό αυξάνει τις πιθανότητες να βρεις δουλειά

Η εύρεση εργασίας στην Ελλάδα αποτελεί έναν από τους «μύθους» των τελευταίων ετών με την έννοια της «αγοράς εργασίας». Ωστόσο, δεν πρέπει να παραβλέπουμε κάποια βασικά στοιχεία που ίσως βελτιώσουν τις πιθανότητές μας για να επιστρέψουμε στον εργασιακό… χάρτη.

Μια εγκεκριμένη μελέτη μεταξύ ορισμένων παγκοσμίως γνωστών Μέσων Ενημέρωσης απέδειξε πως μετά το περιεχόμενο, αυτό που μετράει περισσότερο στα μάτια του εκάστοτε εργοδότη είναι η γραμματοσειρά που χρησιμοποιείται στο κείμενο. Για την ακρίβεια, η πιο βαρετή επιλογή θεωρείται η Times New Roman. Η συγκεκριμένη γραμματοσειρά, μία από τις πιο συνηθισμένες στο Word, δημιουργεί την εντύπωση ότι υποψήφιος (για τη δουλειά) δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την παρουσίαση του βιογραφικού του.

«Είναι σαν να πηγαίνεις σε συνέντευξη με πιτζάμες» γράφει ο εκπρόσωπος του Bloomberg που συμμετείχε στη μελέτη. «Είναι αποδεκτό, αλλά δείχνει έλλειψη φαντασίας» αποφάνθηκε αυτός της Business News Daily.

Άλλες γραμματοσειρές που δε θα έπρεπε να χρησιμοποιούνται είναι τα Courier και οι παραλλαγές τους, όπως επίσης τα Comic Sans, που δεν ενδείκνυνται για επαγγελματική χρήση.

Ποια πρέπει να χρησιμοποιούμε λοιπόν; Τα Calibri, Georgia και Garamond ήταν οι «νικητές» της μελέτης. Ας το έχουμε στο νου μας την επόμενη φορά που θα στείλουμε το βιογραφικό μας.