Οι 8 χειρότερες ερωτήσεις προς μία αεροσυνοδό

Ξέρετε ήδη πόσο δύσκολο είναι να βρίσκεσαι σε μία πτήση και κοντά σου κάποιος να φτερνίζεται, να μιλάει ασταμάτητα ενώ θέλεις να κοιμηθείς, παιδιά να κλαίνε και να ωρύονται. Ε λοιπόν, αν είσαι έτοιμος να παραπονεθείς επειδή το ζεις μία φορά (ακόμα και αν είναι μία φορά τον μήνα…), σκέψου πως κάποιοι άνθρωποι το κάνουν αυτό κάθε μέρα. Κι όμως, οι αεροσυνοδοί είναι στο 99% των περιπτώσεων με το χαμόγελο στο στόμα (κι αυτοί ταξιδιώτες είναι, επιτρέψτε τους το 1%). Ναι, χαμόγελο, αλλά πολλές φορές μπορεί να κρύβει πολλά. Γιατί σε πολλές περιπτώσεις να είσαι σίγουρη ότι θα ήθελαν να σου απαντήσουν σαν να ήταν στο σπίτι τους και όχι εν ώρα εργασίας με τη στολή να τους υπενθυμίζει ότι πρέπει να χαμογελάνε με την ηλιθιότητα ή ακόμα χειρότερα με την αγένειά σου.

Ποιες είναι όμως οι ερωτήσεις που εκνευρίζουν περισσότερο τις/τους αεροσυνοδούς και τι θα μπορούσαν να σου απαντήσουν αν… μπορούσαν.

1. Θα προλάβω την επόμενη πτήση μου;

«Για να δω… Χμμμ… Είναι 12.40. Τι ώρα είναι η πτήση σας; 12.45; Ε, δεν αποκλείεται. Αν έχεις τη μαγική σκούπα του Χάρι Πότερ, πολύ ευχαρίστως να σου ανοίξω την πόρτα του αεροπλάνου».

2. Γιατί δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω την τουαλέτα της 1ης θέσης;

«Γιατί για να πας στη… θέση, θα πρέπει να έχεις πληρώσει και 1η θέση. Τώρα κάτσε στη… θέση σου ή πήγαινε στις πίσω τουαλέτες για να μην έχω να καθαρίσω και αυτά εκτός από τα σκουπίδια σου».

3. Γιατί αργούμε να πετάξουμε;

«Γιατί ο πιλότος ήρθε πιωμένος και μόλις ζήτησε έναν καφέ για να ξυπνήσει πριν ξεκινήσουμε. Είναι και παλιό το αεροπλάνο, δεν πρέπει να τον πάρει ο ύπνος… ξανά».

4. Πάνω από πού πετάμε;

«Αυτά τα άσπρα είναι σύννεφα. Αν είναι πολύ χαμηλά μπορεί να είναι χιονισμένα βουνά και αν δείτε μπλε είναι μάλλον θάλασσα. Αλήθεια, τσεκάρατε αν δουλεύει το σωσίβιό σας;»

5. Έχετε κάποιο παιδικό γεύμα για το παιδί μου;

«Είναι σίγουρα παιδί σας; Γιατί αν ξέρατε ότι έχετε πτήση μαζί του μήπως έπρεπε να φροντίσετε και το φαγητό του; Καλά, γιαγιά δεν έχει το παιδί να τα σκεφτεί αυτά;»

6. Πού είναι η θέση μου;

«Ελάτε μαζί μου, κρατήστε το χέρι μου αφού χάσατε το μπαστουνάκι των τυφλών. Αν πάλι βλέπετε μια χαρά, προχωρήστε μέχρι το 16 και αν δεν το βρείτε ρωτήστε κάποιον εκεί κοντά. Θα ξέρει».

7. Γιατί δεν προσφέρετε κάποιο γεύμα;

«Μα καλά, από πότε έχετε να πετάξετε; Έδωσες 100 ευρώ και θέλεις και δωρεάν γεύμα. Κάνει 5,50 ευρώ το σάντουιτς. Μαζί βέβαια, προσφέρουμε μια σαμπάνια δωρεάν στον πιο… ηλίθιο επιβάτη της μέρας».

8. Μήπως υπάρχει κάποια άδεια θέση στην Business Class;

«Μήπως έχετε μια πιστωτική με διαθέσιμο υπόλοιπο 200 ευρώ; Αν ναι, να κοιτάξω».

Πραγματικά, έχουν δει πολλά τα μάτια μου και ορισμένες φορές ονειρεύομαι τις αεροσυνοδούς να απαντάνε με αυτόν τον τρόπο σε αγενείς επιβάτες. Δεν το κάνουν όμως γιατί είναι εκεί για να μας εξυπηρετήσουν. Την επόμενη φορά λοιπόν, σκεφτείτε διπλά πριν διαμαρτυρηθείτε για οτιδήποτε. Οι άνθρωποι αυτοί περνάνε τόσες ώρες στον αέρα κι εσύ στραυροκοπιέσαι 10 φορές επειδή έπεσες σε 20 δευτερόλεπτα αναταράξεων. Καλές πτήσεις!