Οι γυναίκες ρώτησαν – 01

Πριν από κανά τέταρτο έλαβα μέσω twitter ένα ερώτημα από μια ευγενική κυρία. Κάπως έτσι μου ήρθε η ιδέα να συγκεντρώσω ερωτήματα και από άλλες εξίσου ευγενικές κυρίες και συζητώντας τα να χτίσουμε μια γέφυρα ανάμεσα στα δύο στρατόπεδα και κάποια στιγμή, γιατί όχι, να τα βρούμε.

Ξεκινάμε με το ερώτημα του twitter και συνεχίζουμε με ερωτήματα γνωστών και φιλενάδων. Προφανώς και έχω βάλει ψευδώνυμα.

– Καλησπέρα. Τι γνώμη έχετε για μια γυναίκα που κάνει το πρώτο βήμα; – Δήμητρα Αλεξανδράκη

Καλησπέρα. Προσωπικά, την καλύτερη. Δεν υπάρχει τίποτε πιο σεξουαλικό από μια γυναίκα που ξέρει να αναγνωρίζει μέσα στη λάσπη το διαμάντι και δεν φοβάται να λερωθεί για να το αρπάξει. Επίσης είναι σημάδι πως είναι πολύ καλή στο κρεβάτι. Ο άντρας που θα αποθαρρυνθεί απο μια τέτοια γυναίκα, προφανώς δεν θα ήξερε και τι να την κάνει αν την αποκτούσε. Η διεκδίκηση είναι γένους θηλυκού. Όπως και η απόρριψη, όταν ένας άντρας λέει όχι σε εύκολο sex, κάποιος πολύ σοβαρός λόγος θα υπάρχει. Σεβάσου το και άστον. Για την γυναίκα που κάνει και δεύτερο και τρίτο βήμα, έχω πολύ κακή γνώμη.

– Πώς είναι η ιδανική γυναίκα για εσάς; – Μάγδα Τσέγκου

Φφφφφ… τεράστιο θέμα άνοιξες Μάγδα. Καταρχάς ας βάλουμε την εμφάνιση στην άκρη μιας και κάθε άνθρωπος έχει και διαφορετικά γούστα βάσει των βιωμάτων του, των ερεθισμάτων, των εμπειριών, της παιδικής του ηλικίας και του περιβάλλοντος που μεγάλωσε.

Το ιδανικό εξαρτάται από το ζητούμενο. Αν θες να κάνεις καριέρα στην κοσμητική χειρουργική, το ιδανικό είναι να περάσεις στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Αν θές να δεις τα καινούρια Star Wars, το ιδανικό είναι να έχεις δει τα προηγούμενα και αν θες να γίνεις γονιός, το ιδανικό είναι να έχεις τον κατάλληλο σύντροφο.

Ανάλογα, το ζητούμενο για έναν άντρα (και για τη γυναίκα αντίστοιχα) αλλάζει ανάλογα με την ηλικία. Στα 18 του ο τυπάς ψάχνει μια να τον αποχυμώσει. Στα 25 του ψάχνει μία να τον διδάξει πως να φέρεται στις γυναίκες και στα 35+ του, ψάχνει Εκείνη που θα εκτιμήσει όλα του τα προσόντα. Θα τον δεχτεί με τα τραύματά του, τις ανασφάλειες και τα πιστεύω του. Με τα παράσημα και τις ποινές του, θα της αρέσει η μυρωδιά του, οι ήχοι που κάνει όταν κοιμάται, οι μικρές του καθημερινές συνήθειες.

Ιδανική είναι η γυναίκα που σε δέχεται όπως είσαι. Με την ύπαρξη της και μόνο σε κάνει να γίνεσαι καλύτερος αγαπώντας τον εαυτό σου και μετά εκείνη. Είναι τρυφερή και ενδιαφέρεται ανιδιοτελώς σαν μάνα, ενώ σαν ερωμένη έχει τον τρόπο να απελευθερώνει κάθε σκοτεινή πτυχή σου και μαζί ενώνεστε τα βράδια σε ένα κορμί χωρίς ενοχές και χωρίς ενδόμυχες σκέψεις.

Ιδανική είναι εκείνη που είναι μέσα στο μυαλό και στην καρδιά σου ανεξάρτητα από το πού είναι το σώμα της, και με ένα της βλέμμα, με μια ανάσα της στο πρόσωπό του, ξυπνάει το αρχέγονο αρσενικό που κρύβεται σε κάθε άντρα. Το αρσενικό που η φύση έχει προορίσει για αρχηγό της φυλής, τροφοσυλλέκτη, προστάτη, σύντροφο και υπερασπιστή της οικογένειας του.

– Γιατί δεν λέτε ότι νιώθετε; – Νταϊάνα Ιγροπούλου

Μόνο στον γιατρό έχει πραγματικά νόημα να πεις ότι νιώθεις. Και εσύ αν το καλοσκεφτείς, δεν το θες πραγματικά. Υπάρχει στην Αγγλία μια start-up επιχείρηση που την έχουν νάνοι. Αυτοί προσφέρουν την εξής υπηρεσία. Πάνε σε ζευγάρια που σκέφτονται να υιοθετήσουν παιδιά. Και για μια βδομάδα, ζει μαζί τους ένας νάνος και κάνει, ότι κάνουν τα παιδιά. Φωνάζει, σπάει τζάμια, κουρεύει γουλί το σκύλο, ότι ζημιά μπορεί να κάνει ένα παιδί. Εκεί λοιπόν οι υποψήφιοι γονείς έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με το τι ακριβώς ζητάνε. Έτσι κι εσύ. Σκέψου καλά αυτό που ζητάς. Θα ήθελες δίπλα σου έναν σύντροφο που θα σου λέει τα αποτελέσματα κάθε βιοχημικής αντίδρασης του εγκεφάλου του; Τα συναισθήματα έτσι και αλλιώς, αν δεν συνοδεύονται από πράξεις, είναι απλά θόρυβος. Πιστεύεις κάποιον παπά που λέει πως πιστεύει ενώ οι πράξεις του λένε το αντίθετο; Οι πράξεις είναι που μετράνε.

– Τι θες να κάνω για να σε κρατήσω; – Αγγελική Ηλιάδη

Πίπες. Πολλές, απρογραμμάτιστες, λαίμαργες, τσαπατσούλικες και σαλιωμένες. Και να τρως και όλο το φαΐ σου. Μην τσαντίζεσαι και άκου.

Οι άντρες είναι ολιγαρκείς. Η φύση έχει κάνει έτσι τα αρσενικά, ώστε να καταναλώνουν την ελάχιστη δυνατή ενέργεια. Ως εκ τούτου, εάν είμεθα χορτασμένοι δεν έχουμε λόγο να αλλάξουμε, όχι απλά μέρος για να κυνηγάμε, ούτε καν δέντρο.

Πάρε για παράδειγμα το αρσενικό λιοντάρι. Το μόνο που τον νοιάζει είναι να είναι χορτασμένος. Αρσενικό λιοντάρι να κυνηγά, παίζει να είναι το σπανιότερο θέαμα στη ζούγκλα. Το κυνήγι το κάνουν αποκλειστικά τα θηλυκά. Για να πιεστεί το αρσενικό λιοντάρι να σηκωθεί να κυνηγήσει, σημαίνει πως πεινάει. Πείνα λέμε. Όσο η λέαινα τον έχει χορτάτο, θα τον έχει εκεί, ρίζες θα βγάλει.

Στην εποχή μας λοιπόν, για ποια πράγματα πεινάει ένας άντρας; Και μιλάω για άντρα, όχι λιγουραίο που κυνηγάει τα φραγκοδίφραγκα ή τον καμένο που τρέχει στα γήπεδα. Άντρα, σερνικό. Αυτοπεποίθηση, μια ζεστή αγκαλιά και το κλασικό, Ύψιλον. Οπότε, γυρνάμε πάλι στην πρώτη παράγραφο. Δώστου Αγγελικούλα να καταλάβει.

Γιατί να είναι τόσο μαλάκες; – Ελεονόρα Μελέτη

Για όλα φταίει η επιστήμη, η τεχνολογία και ο πολιτισμός. Στα πρώτα βήματα του ανθρώπου στη γη, το προσδόκιμο ζωής ήταν με τη βία 25 χρόνια. Αν δεν πέθαινες στη γέννα ή στα παιδικά σου χρόνια από ένα δάγκωμα κουνουπιού, δεν ψόφαγες της πείνας ή από το κρύο και αν γλίτωνες από τις τίγρεις, τα μαμούθ και τους γορίλες, τότε ήσουν τυχερός και θα σε σκότωνε κάποια τριχωτή ντουλάπα από το διπλανό χωριό,θα σου έπαιρνε τη γυναίκα, θα σκότωνε τα παιδιά σου και θα της έκανε αυτός καμιά 20ρια ντουλαπάκια. Αυτή είναι η απάνθρωπη -ναι- αλλά σίγουρη μέθοδος της φύσης για να ξεσκαρτάρει τους αδύναμους.

Η εποχή μας είναι αλλιώς όμως. Έχουν εφευρεθεί τόσα πολλά δίχτυα ασφαλείας και πλέον το προσδόκιμο ζωής είναι 85 έτη. Σαν αποτέλεσμα, οι δειλοί, οι μαλθακοί, τα λαμόγια, οι άτολμοι και γενικά όλοι αυτοί που φέρουν γενετικά χαρακτηριστικά που κάνουν κακό στην αναπαραγωγή του είδους και έπρεπε σταδιακά να εκλείψουν, αναπαράγονται. Ο ανασφαλής μαλάκας που σε κερατώνει με άλλες δυο και πάλι δεν έχει πάρει γραμμάριο αυτοπεποίθησης, είναι γιος – γιου – γιου – γιου κάποιου ανασφαλή που ενώ έπρεπε να τον είχε φάει ο γορίλας πριν 200 χρόνια, εκείνος είχε κάποιο τουφέκι μαζί του (πολύ πιθανό το είχε ψειρίσει από κάποιον) και τρόμαξε το θηρίο μακριά.

Και φυσικά, σε μια εποχή που η μαλακία, η λαμογιά και η υποκρισία θεωρούνται αρετές και πλεονέκτημα περιζήτητου γαμπρού, οι μαλάκες αυξάνονται και πληθύνονται.

Όσο για την ποσότητα της μαλακίας, που άλλωστε ήταν και το ερώτημα σου, μιλάμε για μια γενιά που μεγάλωσε βλέποντας Jackass. Κάναμε θεούς 5 νοματαίους που βάζανε γαϊδούρια να τους σκάνε κλωτσιές στα παπάρια, ε! Δεν έχει πάτο το βαρέλι, σου προτείνω να δεις το Idiocracy.

-Γιατί να μήν πληρώσω ποτέ εγώ καφέ αφού θέλω να το κάνω; Σε κάνει λιγότερο αρσενικό; – Ιωάννα Τριανταφυλλίδου

Όχι και κακώς το βλέπεις έτσι. Αφού θέλεις να το κάνεις, κάντο. Προσωπικά θεωρώ άκομψο για μια γυναίκα να ανοίγει το πορτοφόλι της και να μεταχειριζεται χρήματα ενώ συνοδεύεται.

Όπως είπα και πάνω, ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείς να κάνεις για εκείνον, είναι να ξυπνήσεις μέσα του τον αρχέγονο αρσενικό. Αν κάποιος κάνει την κίνηση να σε κεράσει καφέ, σημαίνει πως έχει ακόμη κάποια επαφή με τα ένστικτα αυτά και μπορείς πολύ εύκολα να τον απελευθερώσεις.

Άν πάλι πλερώνει συνέχεια και νιώθεις άσχημα (λογικό είναι και μπράβο σου) μπορείς πάνω σε μια γλυκιά συζήτηση να το αναφέρεις. Ποτέ όμως εκείνη τη στιγμή στην καφετέρια και ποτέ με την σερβιτόρα από πάνω.

Υπάρχουν και άλλα ερωτήματα, περιμένω να συγκεντρωθούν και άλλα και τα ξαναλέμε. Προς το παρόν, ευχαριστώ πολύ τις κυρίες που με εμπιστεύτηκαν και τα είπαμε.

Καλά Χριστούγεννα γοργόνες και μάγκες!

Το κείμενο αυτό είχε γράψει ο Simple Man (Oddodo).