Η ανεκτίμητη αξία μιας καλής πράξης ή ενός «ευχαριστώ»

«Είναι σημαντικό να κάνουμε κάποιον ευτυχισμένο και είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε με τον εαυτό μας…»

Τα απλά πράγματα οι άνθρωποι έχουμε την τάση να τα κάνουμε πολύπλοκα. Σήμερα αποφάσισα να μοιραστώ μαζί σας 8 ενέργειες που με κάνουν ευτυχισμένη. Η ευτυχία είναι πράγμα απλό και λιτοδίαιτο όπως έχει πει και ο Νίκος Καζαντζάκης. Πολλές φορές νομίζουμε ότι τα υλικά αγαθά φέρνουν τη μεγαλύτερη ευτυχία στη ζωή μας, ενώ στην πραγματικότητα η απόκτηση τους μας ικανοποιεί προσωρινά. Φυσικά και είναι θεμιτό να έχουμε όμορφα πράγματα, χρήματα κλπ. Το θέμα είναι να μην ταυτίσουμε τον εαυτό μας με τα υλικά αγαθά που απολαμβάνουμε, να τα «κατέχουμε» εμείς αντί να μας «κατέχουν» αυτά. Έτσι λοιπόν έχω να σας προτείνω τα εξής απλά, αλλά θαυματουργά tips ευτυχίας:

1. Βρείτε καθημερινά ώρα να αφιερώσετε στον εαυτό σας.

Ξυπνήστε πιο νωρίς, κάντε κάτι που σας ευχαριστεί, γυμναστείτε, φροντίστε το σώμα και το πνεύμα σας!

2. Πείτε «ευχαριστώ».

Εκφράστε την ευγνωμοσύνη σας για όλα όσα έχετε και πάνω απ’ όλα για το δώρο της ζωής και για την υγεία σας. Μην ξεχνάτε, πράγματα που έχει ο καθένας μας δεδομένα άλλοι άνθρωποι δεν τα έχουν. Ακόμη πείτε ευχαριστώ σε αυτούς που σας έχουν βοηθήσει και σας εμπνέουν καθημερινά.

3. Κάντε μια καλή πράξη!

Θα νιώσετε υπέροχα βοηθώντας κάποιον, δίνοντας τη συμβουλή σας, ταΐζοντας ένα αδέσποτο και άλλα τόσα. Οι καλές πράξεις γυρίζουν πίσω, να το θυμάστε.

4. Αφιερώστε χρόνο σε αυτούς που αγαπάτε.

Φροντίστε τους, μην του παραμελείτε κι αν το κάνατε ποτέ δεν είναι αργά να επανορθώσετε. Εστιάστε στις σχέσεις που αξίζουν για σας και σας κάνουν να αισθάνεστε όμορφα.

5. Πρώτη και τελευταία σκέψη.

Δοκιμάστε η πρώτη και τελευταία σκέψη της ημέρας να είναι αισιόδοξη θα δείτε τρομερή αλλαγή.

6. Αναζήτηση έμπνευσης.

Ψάξτε στο ίντερνετ για γνωμικά που σας εμπνέουν, τυπώστε τα, βάλτε τα φόντο στο κινητό σας ή ακόμα και φόντο στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας.

7. Δείτε την θετική πλευρά των πραγμάτων.

Μπορεί να περάσατε μια ή και δύο άσχημες μέρες αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα είναι έτσι όλη σας η ζωή. Χαμογελάστε και κάντε εξάσκηση στην καταπολέμηση των αρνητικών σκέψεων. Όταν αρχίζουν και κατακλύζουν το μυαλό σας πάρτε βαθιά ανάσα και αναρωτηθείτε αν η κατάσταση είναι πραγματικά τοσο άσχημη οςο νομίζετε. Θα δείτε ότι σε 2η και 3η σκέψη η αίσθηση αυτή θα αλλάζει… προς το καλύτερο! Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, αντί να πανικοβάλλεστε σκεφτείτε εκτός από τη λύση του τι μπορείτε να κερδίσετε από αυτή την εμπειρία στο μέλλον!

Αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα. Ο καθένας μας μπορεί να δημιουργήσει αμέτρητα tips ευτυχίας. Δοκιμάστε να κάνετε μια λίστα και να την κολλήσετε στο ψυγείο σας, κάπου στο γραφείο, σε μέρη που σίγουρα θα την δείτε. Εγώ το δοκίμασα και σας το προτείνω ανεπιφύλακτα. Θα διασκεδάσετε και διαβάζοντάς τα τακτικά ακόμα και οι δύσκολες μέρες θα έχουν μια πινελιά ευτυχίας.

Θυμηθείτε, η ευτυχία είναι το κλειδί της επιτυχίας.