YaTips - Think Smarter

Γιατί επέλεξα να ζω την ζωή μου έτσι…

SHARE
,
Γιατί επέλεξα να ζω την ζωή μου έτσι…

Αν μέχρι πριν από λίγα χρόνια με ρώταγε κάποιος να περιγράψω τον εαυτό μου, θα έλεγα ότι ήμουν άνθρωπος του προγραμματισμού. Κάθε όνειρο, στόχο και ευχή την ακολουθούσε ο προγραμματισμός και η to do list! Αυτός ο αυτόματος τρόπος σκέψης και δράσης μου έδινε μία αίσθηση ασφάλειας – ή τουλάχιστον έτσι νόμιζα – και την ευκαιρία συνήθως να πετυχαίνω τους στόχους μου ακολουθώντας κάποιο πρόγραμμα. Τί γινόταν όμως όταν αυτά που είχα προγραμματίσει δεν εξελίσσονταν με τον τρόπο που τα είχα σχεδιάσει;

Εκνευριζόμουν, αποσυντονιζόμουν και έπρεπε εκ νέου να σχεδιάσω και να προγραμματίσω τις ενέργειες μου. Αυτό με δυσκόλευε πολλές φορές διότι εκτός από το γεγονός ότι πίστευα ότι ο αρχικός μου σχεδιασμός ήταν απόλυτα ολοκληρωμένος, έπρεπε να βρω γρήγορα νέους τρόπους για την επίτευξη των στόχων μου.

Μέσα μου ενδόμυχα ήξερα ότι αυτός ο τρόπος δράσης θα μπορούσε να με βοηθήσει να φτάσω με κάποιον τρόπο και κάποια στιγμή στον εκάστοτε προορισμό μου, άλλα δεν ευχαριστιόμουν το… ταξίδι! Και έτσι μαγικά και ξαφνικά μια μέρα, εκεί πού δεν το περίμενα, ανακάλυψα τον Νεύρο – Γλωσσικό Προγραμματισμό και όλα τα οφέλη που μπορεί κανείς να αποκομίσει όταν κατανοήσει πώς λειτουργεί το μυαλό του και πώς μπορεί αλλάζοντας τον τρόπο σκέψης του να αλλάξει και να βελτιώσει τη ζωή του.

Ο νευρογλωσσικός προγραμματισμός είναι μια μεθοδολογία που μας δίνει τα εργαλεία να ζήσουμε τη ζωή που πάντα επιθυμούσαμε, αλλάζοντας συνήθειες και τρόπους συμπεριφοράς που δε μας εξυπηρετούν.

Μέσω της εκμάθησης συγκεκριμένων τεχνικών, ανακάλυψα τρόπους με τους οποίους μπορούσα να αλλάξω τον τρόπο που αισθανόμουν, επιλέγοντας άλλες σκέψεις. Κατάφερα να αναγνωρίζω τον πραγματικό λόγο πίσω από τις επιλογές μου, να χρησιμοποιώ την γλώσσα έντεχνα ώστε η επικοινωνία μου να μου παρέχει τα επιθυμητά για εμένα αποτελέσματα.

Έμαθα να ζω την ζωή μου ως εξερευνητής, προσεγγίζοντας την κάθε μέρα με έμφυτο ενδιαφέρον. Άρχισα να παρατηρώ και να αφουγκράζομαι ακόμα πιο προσεκτικά ό,τι διαδραματιζόταν γύρω μου. Έφτασα στο σημείο να κατανοώ και να αξιολογώ τις πληροφορίες που λάμβανα ανά πάσα στιγμή.

Πιο σημαντικό, έμαθα να μην κάνω σχέδια και να απαντώ στις προκλήσεις που έρχονται στην ζωή μου δίχως να προγραμματίζω και να σχεδιάζω προκαταβολικά. Και ξέρετε κάτι; Δουλεύει για μένα!

Έχοντας ως φιλοσοφία την αξία του Νεύρο – Γλωσσικού Προγραμματισμού, ότι “There is no Failure only Feedback”, οποιαδήποτε είναι η έκβαση της πρόκλησης που αντιμετωπίζω, αποτελεί απλώς μια πληροφορία που με βοηθάει να είμαι ακόμα πιο ευέλικτη στον τρόπο με τον οποίο θα επιλέξω να διαχειριστώ αυτό που βιώνω.

Έχοντας βιώσει τα προσωπικά οφέλη αυτού του τρόπου προσέγγισης τα τελευταία πέντε χρόνια επιλέγω να ζώ έτσι.

Η κάθε μου μέρα δεν γνωρίζω τι θα μου φέρει ή πώς θα εξελιχθεί.

Δεν προγραμματίζω, δε σχεδιάζω και αυτό μου δίνει την ευελιξία να ανταποκριθώ σε ό,τι μου φέρνει η συγκεκριμένη ημέρα.

Κάθε ημέρα για εμένα είναι ένα ανεξερεύνητο τοπίο που αδημονώ να ανακαλύψω, ζώντας το παρόν και συλλέγοντας τις εμπειρίες που μου προσφέρει.

Άλλωστε, όπως είπε και ο John Lennon, «ο Θεός γελάει όταν κάνουμε σχέδια».

More in ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ
7 tips για έναν ειλικρινή απολογισμό του 2014

Πλησιάζει η ώρα του ετήσιου απολογισμού. Σκέψεις για το τί...

Close