4 πράγματα που γίνονται καλύτερα στο σκοτάδι

Συνήθως αναζητούμε τον ήλιο, το φως, τη λάμψη των ανθρώπων. Αυτό όμως δε σημαίνει πως υπάρχουν πράγματα που γίνονται καλύτερα στο σκοτάδι. Ποιά είναι αυτά;

1. Ύπνος

Είναι το πιο προφανές, αλλά και το πιο σημαντικό. Όσο πιο σκοτεινό είναι το δωμάτιο που κοιμόμαστε, τόσο πιο πολύ ξεκουράζεται ο οργανισμός μας. Ιδιαίτερα σε μεσημεριανές ώρες, εάν έχετε την ανάγκη του ύπνου, προσπαθήστε να σκοτεινιάσετε πλήρως τον χώρο. 20 λεπτά ύπνου στο σκοτάδι αντιστοιχούν σε περίπου μία ώρα ύπνου με φως.

2. Τζάκι

Το αναμένο τζάκι αποτελεί από μόνο του μια όμορφη εικόνα. Το θέαμα που προσφέρει όμως η φωτιά χάνεται μέσα στο φως της ημέρας. Αντιθέτως, οι φλόγες δημιουργούν μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή ατμόσφαιρα όταν καθόμαστε στα σκοτεινά.
3. Σεξ

Θα ταίριαζε ακόμα καλύτερα αν συνδυαζόταν με το… 2, δηλαδή στα σκοτεινά και κοντά στο τζάκι. Επειδή όμως όλες οι σχέσεις δεν είναι βγαλμένες από το Hollywood, αναφερόμαστε σε ένα σκοτεινό υπνοδωμάτιο. Παρότι λοιπόν θέλουμε συνήθως να… θαυμάζουμε τον σύντροφό μας και νιώθουμε πως χρειαζόμαστε το φως για να «βλέπουμε τί κάνουμε», το σκοτάδι είναι ικανό να ξυπνήσει άλλα ένστικτα και να μας απελευθερώσει ακόμη περισσότερο στην ερωτική πράξη με αποτέλεσμα τη μεγαλύτερη ικανοποίηση.

4. Οτιδήποτε παράνομο

Όχι, δεν τρελαθήκαμε. Εκτός και αν νομίζεις πως τα πάντα είναι αγγελικά πλασμένα στον κόσμο που ζούμε. Η παρανομία υφίσταται. Είναι δεδομένη. Αν λοιπόν έχεις όρεξη να τα βάλεις με τις Αρχές ή απλώς να πας ενάντια στις δικές σου αρχές, τότε φρόντισε να το κάνεις στο σκοτάδι. Έχεις περισσότερες πιθανότητες να συνεχίσεις να βλέπεις το… φως της μέρας. Δες τί έπαθαν οι κλέφτες του Home Alone που προσπάθησαν να ληστέψουν ένα σπίτι με αναμμένα φώτα.