7 tips για να καταλάβετε τους «ιππότες»

Πολλές γυναίκες πιστεύουν πως ο «ιππότης» αποτελεί ένα είδος άντρα προς εξαφάνιση. Οι άντρες απαντούν πως οι ίδιες οι γυναίκες έχουν θέσει τέτοια αυστηρά κριτήρια που αποτρέπουν τη… διαιώνιση του είδους. Όπως συμβαίνει όμως στις περισσότερες περιπτώσεις που αφορούν συζητήσεις χωρίς αρχή και τέλος, η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Σίγουρα υπάρχουν άντρες που μπαίνουν στην κατηγορία gentleman και είναι στο χέρι της κάθε γυναίκας να τον διακρίνει μέσα στο πλήθος.

Δε χρειάζεται μια δαπανηρή χειρονομία για να αποδείξει κάποιος το ενδιαφέρον του, που στη συνέχεια μπορεί να εξελιχθεί σε… αγάπη. Συχνά, η ειλικρίνεια και το αυθεντικό ενδιαφέρον, περισσότερο ή λιγότερο ρομαντικό, είναι στοιχεία αρκετά για να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για μία καλή σχέση. Παρά την κοινή αντίληψη λοιπόν, ακόμα και στις μέρες μας υπάρχουν «ιππότες». Οι καθημερινές χειρονομίες τους, τρόπος ζωής τους, το αποδεικνύουν. Ποιες είναι αυτές;

1. Το άνοιγμα της πόρτας.

Ο άντρας που ανοίγει πρώτα την πόρτα του αυτοκινήτου της γυναίκας που τον συνοδεύει και μετά τη δική του, συνήθως είναι «σχεσάκιας». Κινδυνεύει να παρεξηγηθεί, αλλά θα πρέπει να αναγνωριστεί η προσπάθειά του να βάλει την άνεση της γυναίκας πάνω από τη δική του. Ειδικά σε περιπτώσεις που βρέχει ή οι καιρικές συνθήκες είναι άσχημες, η συγκεκριμένη κίνηση αποκτά ιδιαίτερη αξία.

2. Προσφορά της τελευταίας μπουκιάς.

Οι Αμερικάνοι λένε πως «η καρδιά ενός άντρα περνάει από το στομάχι του». Συνεπώς, όταν προσφέρει την τελευταία μπουκιά του φαγητού (του) στη γυναίκα με την οποία βρίσκεται, είναι σαν να της λέει πως του αρέσει εκείνη περισσότερο από οποιοδήποτε φαγητό κι αν βρίσκεται μπροστά του. Σίγουρα δεν μπορείτε να διανοηθείτε ότι ο άντρας συγκρίνει μια γυναίκα με το φαγητό, αλλά έστω και υποσυνείδητα συμβαίνει.

3. Ξοδεύει χρόνο με την οικογένειά σας.

Είτε βλέπει με προσοχή το οικογενειακό άλμπουμ σας, είτε βοηθάει τον μικρό αδερφό σας να πετύχει κάτι, ακόμα και ένα μικρό κομπλιμέντο στις μαγειρικές ικανότητες της μητέρας σας, είναι κινήσεις που δείχνουν ότι ο… κύριος έχει έρθει για να «μείνει» και αξίζει με τη σειρά του τη μέγιστη προσοχή σε αντίστοιχα θέματα.

4. Στέλνει λουλούδια.

Δε μιλάμε για ένα μπουκέτο των 100 ευρώ τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Ίσως έχει καλές φίλες για να του υποδείξουν μια τέτοια κίνηση. Μιλάμε για το απρόσμενο μικρό λουλούδι που του «γυάλισε» ενώ περπατούσε στα μαγαζιά και σας σκέφτηκε. Ακόμα και οι λιγότερο ρομαντικές γυναίκες είναι αδύνατο να παραβλέψουν μια τέτοια κίνηση.

5. Περπατάει «επικίνδυνα».

Μπορεί να μην το έχετε σκεφτεί, όμως υπάρχουν άντρες που θέλουν τη συνοδό τους από τη μέσα πλευρά ενός πεζοδρομίου και όχι κοντά στα αυτοκίνητα. Δεν το κάνουν για να νιώσει η γυναίκα πιο ασφαλής, αλλά οι… ίδιοι πως δεν πρόκειται να της συμβεί τίποτα κακό. Ο άντρας λοιπόν που θα θέσει την ασφάλεια της γυναίκας πιο ψηλά από τη δική του, σίγουρα έχει πολλά να προσφέρει.

6. Φιλί στο μέτωπο.

Σίγουρα δε μιλάμε για το ξεκίνημα μιας σχέσης γιατί μπορεί εύκολα να παρεξηγηθεί και να θεωρήσετε ότι έχετε πέσει σε… Friendzone. Αν όμως η σχέση σας έχει προχωρήσει και αποδεικνύεται εξαιρετική ερωτικά, τότε μία τέτοια κίνηση δείχνει απεριόριστη οικειότητα και αγάπη.

7. Βοηθάει με το μπουφάν σας.

Μπουφάν, σακάκι, ζακέτα, παλτό, ό,τι κι αν είναι αυτό, όλοι οι άνθρωποι μπορούμε στο 99% των περιπτώσεων να το φορέσουμε μόνοι μας. Έχει όμως άλλη γλύκα αν ο άντρας προσφέρει βοήθεια στη γυναίκα για να το κάνει και δείχνει ακόμα περισσότερη ευγένεια αν προσφέρει το δικό του μπουφάν ή παλτό όταν κρυώνετε.

Είναι πολλές οι μικρές, καθημερινές χειρονομίες που δείχνουν ότι οι «ιππότες» ζουν ανάμεσά μας. Οι παραπάνω όμως, ίσως είναι αρκετές για να εντοπιστούν.