Όχι για να το παίξουμε πρωτευουσιάνοι, αλλά χρησιμοποιώντας την Αθήνα ως παράδειγμα αποδεικνύεται ότι υπάρχει απάντηση στο ερώτημα που θέτεις κάθε τέτοια εποχή: Γιατί δε βρίσκω σύντροφο;
Παράλληλα, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο στις άλλες πόλεις της Ελλάδας. Πόσο μάλλον στην επαρχία…
Πάμε όμως στα μαθηματικά της αγάπης…
Η ευρύτερη Αθήνα (πες το περιφέρεια αν σε βολεύει) έχει πληθυσμό περί τα 3,5 εκατομμύρια με βάση την απογραφή του 2021.
Το 51% του πληθυσμού αυτού είναι γυναίκες, δηλαδή 1,785 εκατομμύρια.
Η ηλικιακή ομάδα που (αν είσαι φυσιολογικός άνθρωπος) σε ενδιαφέρει αντιστοιχεί στο 20%, άρα στην περίπτωσή μας σε 357.000 άτομα.
Μέχρι εδώ τα στοιχεία αφορούν μετρήσεις και έρευνες. Πάμε στα πιο προσωπικά τώρα.
Θέλεις ο σύντροφος που ψάχνεις να έχει πτυχίο για να βρίσκεστε «στο ίδιο μήκος κύματος»; Τότε περιορίζεσαι στο 33% (των 357.000), δηλαδή σε 118.810 άτομα.
Από αυτά, σε έλκει το 5%, δηλαδή 5.890 άτομα.
Παράλληλα, θεωρείς ότι σε βρίσκει ελκυστικό επίσης το 5%, άρα 294 άτομα.
Στο επόμενο ποσοστό δεν υπάρχει έρευνα για πολλούς και διάφορους λόγους, αλλά κυρίως επειδή υπάρχουν πολλών ειδών σχέσεις.
Να πούμε λοιπόν ότι οι μισοί έχουν σχέση; Πάμε στα 147 άτομα.
Από αυτά τα 147 άτομα οι πιθανότητες να ταιριάξεις με κάποιον (σε ενδιαφέροντα, ιδεολογίες, φιλοδοξίες, φάση ζωής κτλ.) υπολογίζονται -γενναιόδωρα- στο 10%.
Συνεπώς, καταλήγεις να ψάχνεις τον ιδανικό σύντροφο ανάμεσα σε 15 άτομα!
Τα πρώτα στοιχεία δεν αλλάζουν. Μπορείς όμως να αλλάξεις τα προσωπικά στοιχεία, να θεωρήσεις ελκυστικό ένα μεγαλύτερο ποσοστό (πχ. 20%), να φροντίσεις τον εαυτό σου ώστε να έλκεις κι εσύ ένα 20% και να μην είσαι απόλυτος/η στις απόψεις σου, οδηγώντας το ποσοστό του ταιριάσματος από το 5 στο 20%. Μόνο με αυτές τις αλλαγές, θα ψάχνεις σύντροφο ανάμεσα σε 475 και όχι 15 άτομα. Αν βγάλεις και το πτυχίο, πας για high score.
Τώρα για το «ιδανικός» δε θα πάρουμε όρκο.
Καλή τύχη…