Γιατί δε βρίσκω σύντροφο; Τα μαθηματικά που δείχνουν ότι οι πιθανότητες είναι εναντίον σου

Όχι για να το παίξουμε πρωτευουσιάνοι, αλλά χρησιμοποιώντας την Αθήνα ως παράδειγμα αποδεικνύεται ότι υπάρχει απάντηση στο ερώτημα που θέτεις κάθε τέτοια εποχή: Γιατί δε βρίσκω σύντροφο;

Παράλληλα, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο στις άλλες πόλεις της Ελλάδας. Πόσο μάλλον στην επαρχία…

Πάμε όμως στα μαθηματικά της αγάπης…

Η ευρύτερη Αθήνα (πες το περιφέρεια αν σε βολεύει) έχει πληθυσμό περί τα 3,5 εκατομμύρια με βάση την απογραφή του 2021.

Το 51% του πληθυσμού αυτού είναι γυναίκες, δηλαδή 1,785 εκατομμύρια.

Η ηλικιακή ομάδα που (αν είσαι φυσιολογικός άνθρωπος) σε ενδιαφέρει αντιστοιχεί στο 20%, άρα στην περίπτωσή μας σε 357.000 άτομα.

Μέχρι εδώ τα στοιχεία αφορούν μετρήσεις και έρευνες. Πάμε στα πιο προσωπικά τώρα.

Θέλεις ο σύντροφος που ψάχνεις να έχει πτυχίο για να βρίσκεστε «στο ίδιο μήκος κύματος»; Τότε περιορίζεσαι στο 33% (των 357.000), δηλαδή σε 118.810 άτομα.

Από αυτά, σε έλκει το 5%, δηλαδή 5.890 άτομα.

Επίσης, θεωρείς ότι σε βρίσκει ελκυστικό επίσης το 5%, άρα 294 άτομα.

Από αυτά τα 294 άτομα οι πιθανότητες να ταιριάξεις με κάποιον (σε ενδιαφέροντα, ιδεολογίες, φιλοδοξίες, φάση ζωής κτλ.) υπολογίζονται -γενναιόδωρα- στο 10%.

Συνεπώς, καταλήγεις να ψάχνεις τον ιδανικό σύντροφο ανάμεσα σε 29 άτομα!

Τα πρώτα στοιχεία δεν αλλάζουν. Μπορείς όμως να αλλάξεις τα προσωπικά στοιχεία, να θεωρήσεις ελκυστικό ένα μεγαλύτερο ποσοστό (πχ. 20%), να φροντίσεις τον εαυτό σου ώστε να έλκεις κι εσύ ένα 20% και να μην είσαι απόλυτος/η στις απόψεις σου, οδηγώντας το ποσοστό του ταιριάσματος από το 5 στο 20%. Μόνο με αυτές τις αλλαγές, θα ψάχνεις σύντροφο ανάμεσα σε 950 και όχι 29 άτομα. Αν βγάλεις και το πτυχίο, πας για high score αυτό το καλοκαίρι.

Καλή τύχη…