6 ιδέες για… εξυπνότερα Χριστούγεννα

Αν υπάρχει μία περίοδος του χρόνου που απαιτεί έξυπνες ιδέες και λύσεις, τότε αυτή δεν είναι άλλη από τα Χριστούγεννα. Χρησιμοποιείστε τις παρακάτω συμβουλές ανάλογα με τις ανάγκες σας και είναι βέβαιο πως δε θα χρειαστείτε ένα… κάρο ξωτικά για να σας βοηθήσουν. Είτε ξεχάσατε να «παγώσετε» το λευκό κρασί, είτε θέλετε να διατηρήσετε φρέσκα τα γλυκίσματα αφού ανοίξετε τις συσκευασίες τους, οι παρακάτω συμβουλές πιστεύουμε ότι θα σας βοηθήσουν στη… δύσκολη στιγμή.

1. Προστατέψτε τα χαλιά σας. Τοποθετήστε μικρότερα χαλάκια που μετακινούνται και πλένονται ευκολότερα, κυρίως στα σημεία όπου προγραμματίζετε κάποια συγκέντρωση – πάρτι που θα περιλαμβάνει και μικρότερα παιδιά.

2. Αν προκύψει κάποια συγκέντρωση «από το πουθενά» και δεν υπάρχουν ηχεία για να ακούγεται δυνατά η μουσική, τοποθετείστε το κινητό με τα τραγούδια σας σε μία ψηλή κούπα ή ένα γυάλινο μπολ και ακούστε το αποτέλεσμα.

3. Χρησιμοποιήστε καμένες ή παλιές λάμπες σαν στολίδια. Οι γυάλινες λάμπες μετατρέπονται σε πανέμορφα στολίδια, είτε για το χριστουγεννιάτικο δέντρο, είτε για τη γενικότερη γιορτινή διακόσμηση. Αλείψτε με κόλλα τη λάμπα και στη συνέχεια κολλήστε πάνω χρυσόσκονη, ψεύτικο χιόνι ή στρασάκια. Το καλό είναι ότι μπορείτε εύκολα να περάσετε ένα σχοινάκι στην πλευρά που βιδώνει η λάμπα ώστε να την κρεμάσετε.

4. Θέλετε να χρησιμοποιήσετε μαύρη ζάχαρη, αλλά μόλις συνειδητοποιήσατε ότι έχει γίνει «πέτρα»; Τοποθετήστε τη σε ένα μπολ, καλύψτε το με χαρτί κουζίνας και ζεστάνετε σε ένα φούρνο μικροκυμάτων για 20-30 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια σπάστε τα κομμάτια με ένα πιρούνι. Έτοιμη!

5. Ξεχάσατε να «κρυώσετε» το λευκό κρασί και θέλετε να σερβίρετε τους καλεσμένους σας σύντομα; Μην ανησυχείτε. Βρέξτε δύο φύλλα χαρτιού κουζίνας, τυλίξτε κυκλικά το μπουκάλι και βάλτε το στην κατάψυξη. Όχι ότι χρειάζεται να είναι Χριστούγεννα για να το κάνετε αυτό, αλλά οι πιθανότητες να συμβεί τότε είναι περισσότερες.

6. Θέλετε τα κεριά σας να κρατήσουν περισσότερο; Τοποθετήστε τα στην κατάψυξη πριν τη χρήση τους.