Κάντε τα χριστουγεννιάτικα ψώνια σας χωρίς να αδειάσετε το πορτοφόλι σας

That time of the year is here!

Τα χριστούγεννα είναι μια γιορτή που μικροί – μεγάλοι αγαπάνε. Είναι μια καλή ευκαιρία να γιορτάσετε με τους φίλους και την οικογένεια τον ερχομό του νέου έτους, αλλά είναι και μια «παγίδα» γιατί μπορεί να ξοδέψετε όλο τον μισθό σας σε ρούχα και δώρα για εσάς και τους αγαπημένους σας. Υπάρχει όμως τρόπος να το αποφύγετε αυτό χωρίς να ξεπεράσετε τα όρια και συγκεκριμένα το χριστουγεννιάτικο budget σας, όταν ψωνίζετε στα μαγαζιά τις επόμενες εμφανίσεις σας για τα γιορτινά πάρτι.

Πώς να κάνετε λοιπόν τα χριστουγεννιάτικα ψώνια σας χωρίς να αδειάσετε το πορτοφόλι σας; Ορισμένα απλά και αποτελεσματικά tips:

1. Δημιουργείστε μια λίστα πριν πάτε στα μαγαζιά. Αφιερώστε λίγο χρόνο αποφασίζοντας τι πραγματικά χρειάζεται να ψωνίσετε από τα μαγαζιά και μείνετε πιστές σε αυτήν όταν βρεθείτε εκεί. Αυτή τη… μία μπλούζα παραπάνω ή εκείνο το τέλειο κολιέ είναι αρκετά για να σας κάνουν να ξεπεράσετε το budget σας.

2. Υπολογίστε το budget σας. Πριν πάτε να «ρίξετε μια ματιά» στα μαγαζιά για να βρείτε τι θα βάλετε την παραμονή των Χριστουγέννων ή σε κάποιο πάρτυ που είστε καλεσμένοι την επόμενη μέρα, υπολογίστε πόσα χρήματα μπορείτε να διαθέσετε για τη συγκεκριμένη εμφάνισή σας. Έχοντας στο μυαλό σας ότι μπορείτε να δώσετε ένα συγκεκριμένο ποσό σε κάποιο φόρεμα, τότε το μάτι σας θα «πέφτει» μόνο σε αντίστοιχης τιμής ρούχα και όχι σε ακριβότερα.

3. Κάντε έρευνα αγοράς. Πολλά από τα καταστήματα που συνηθίζετε να ψωνίζετε έχουν site στο οποίο μπορείτε να δείτε, όχι μόνο τα ρούχα που πουλάνε, αλλά και τις τιμές τους. Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να συγκρίνετε τιμές, αλλά και το στιλ και το σχέδιο του κάθε ρούχου. Θα δείτε ότι η πιο οικονομική επιλογή είναι πιθανότατα αυτή που στο τέλος θα προτιμήσετε και θα είναι τελικά πιο του.. γούστου σας.