Οι περίεργες συνήθειες ύπνου των πλούσιων και διάσημων

Συνήθως ακούμε ότι χρειαζόμαστε 8 ώρες συνεχούς ύπνου για να μπορέσουμε να αποδώσουμε τα μέγιστα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η ιστορία όμως έχει δείξει ότι πολλοί επιτυχημένοι, διάσημοι ή… και τα δύο μαζί, είχαν ή έχουν τελείως διαφορετική αντιμετώπιση του ύπνου. Και επειδή τα παραδείγματα συνήθως είναι καλύτερα από τη θεωρία, ίσως πρέπει να δοκιμάσουμε όποιο μας ταιριάζει περισσότερο. Δείτε πόσες ώρες ύπνου χρειάζονται οι προαναφερόμενοι.

Τα πιο περίεργα παραδείγματα

Ένα τρανό παράδειγμα είναι ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι, ο οποίος για χρόνια κοιμόταν για 20 λεπτά κάθε 4 ώρες, δηλαδή συνολικά 2 ώρες το 24ωρο. Ο λεγόμενος ύπνος Uberman και κάποιες παραλλαγές του είχαν κι άλλους λάτρεις, όπως τον Τόμας Έντισον, που κοιμόταν για μισή ώρα κάθε 4 ώρες γιατί θεωρούσε τον ύπνο χάσιμο χρόνου.

Κάποιοι άλλοι διάσημοι του παρελθόντος φρόντιζαν να κοιμούνται συνεχόμενες ώρες, όχι όμως περισσότερες από 6, όπως θα δείτε στο infographic που ακολουθεί. Επί τους παρόντος, χαρακτηριστικό παράδειγμα της συγκεκριμένης τακτικής αποτελεί ο Μπάρακ Ομπάμα, ο οποίος έχει δηλώσει πως κοιμάται -εκτός εξαιρέσεων που οι ώρες λιγοστεύουν- από τη 1 μέχρι τις 7 το πρωί.

Για μια πιο τεκμηριωμένη άποψη για τις συνήθειες ύπνου των πλούσιων και διάσημων, δείτε το απλούστατο infographic που παρουσίασε η ιστοσελίδα bigbrandbeds.co.uk.

sleep-info