Νομίζετε ότι ζείτε πραγματικά; Ένα top 10 χρυσών κανόνων για να το διαπιστώσετε!

«Σήμερα το πρωί άνοιξα δυο πολύτιμα δώρα… τα μάτια μου». Μια φωτογραφία με αυτή την φράση ήταν το πρώτο μήνυμα που έλαβα στο κινητό μου σήμερα. Ομολογώ ότι μου έφτιαξε τη μέρα πριν καν αρχίσει. Γιατί; Γιατί μου υπενθύμισε ότι η ζωή είναι το μεγαλύτερο δώρο. Δυστυχώς είναι κάτι που δεν θυμόμαστε συχνά. Απορροφημένοι σε μια δύσκολη καθημερινότητα και σε ένα συνεχές κυνήγι υποχρεώσεων, φιλοδοξιών και άλλων, χάνουμε τον προσανατολισμό μας και ξεχνάμε να ζήσουμε.

Οι στιγμές περνάνε και δεν δίνουμε σημασία, χάνουμε την ουσία σε έναν κυκεώνα εξελίξεων και καταλήγουμε δυστυχισμένοι χωρίς πραγματικά να καταλαβαίνουμε την αιτία. Οδηγοί στο τιμόνι της ζωής είμαστε αποκλειστικά και μόνο εμείς. Οι στροφές, τα ζικ ζακ, η ομαλή πορεία ακόμα και τα τρακαρίσματα είναι στα χέρια μας. Εμείς ορίζουμε το πως θα κυλήσει αυτή η μοναδική διαδρομή.

Έτσι λοιπόν μοιράζομαι μαζί σας ένα top 10 «χρυσών κανόνων» που σίγουρα θα αλλάξουν τη ζωή μας προς το καλύτερο…

1. Να δίνουμε προτεραιότητα στην αγάπη, εδώ δεν χωράνε τσιγκουνιές.

2. Να θυμόμαστε να επικεντρωνόμαστε στο παρόν ζώντας τις μικρές στιγμές που όμως κρύβουν τεράστια ευτυχία.

3. Να μην αναλωνόμαστε στο παρελθόν, αλλά ούτε και σε ανησυχίες – ανασφάλειες που αφορούν το μέλλον. Το παρελθόν δεν αλλάζει και το μέλλον πρέπει να μας βρει ετοιμοπόλεμους, όχι φοβισμένους.

4. Να κρατάμε έξω από τη ζωή μας τους αρνητικούς ανθρώπους που μας κλέβουν την ηρεμία και μας χαλάνε τη διάθεση. Η αδιαφορία είναι η καλύτερη λύση.

5. Να υποσχεθούμε στον εαυτό μας ότι καθημερινά θα βρούμε έστω έναν λόγο για να χαμογελάσουμε.

6. Να παίρνουμε ρίσκα. Δεν πρέπει να φοβόμαστε την αποτυχία. Εκ του ασφαλούς δεν εξελίχθηκε κανείς.

7. Να έχουμε ανοιχτή καρδιά έτοιμη να δεχτεί νέους ανθρώπους που μπαίνουν στη ζωή μας, πρωτόγνωρα συναισθήματα, συγκινήσεις, έρωτα ακόμα και θλίψη ή πόνο. Όλα είναι στο παιχνίδι.

8. Να βρούμε τη δύναμη να αντιμετωπίσουμε τους φόβους μας. Ότι χρειαζόμαστε γι’ αυτή τη «μάχη» είναι ήδη μέσα μας, το πιο δυνατό όπλο, το μυαλό μας.

9. Αν δεν ρωτήσουμε δεν θα μάθουμε ποτέ. Πρέπει να βρούμε το θάρρος να κάνουμε την ερώτηση χωρίς να μας απασχολεί η απάντηση.

10. Να είμαστε ανοιχτοί σε νέες εμπειρίες, στη γνώση και να μην περιορίζουμε την «εικόνα» μας μόνο σε αυτά που γνωρίζουμε. Σίγουρα μπορείτε να προσθέσετε πολλά ακόμα.

Θα ήθελα να σας παροτρύνω να φτιάξετε μια λίστα με πράγματα που σας κάνουν ευτυχισμένους. Δεν σας το λέω έτσι, δοκιμάστε το και βάλτε στο πρόγραμμα να τα κάνετε άμεσα. Αξίζει τον κόπο. Σε αρκετά βιβλία που έχω διαβάσει όταν προτεινόταν κάτι τέτοιο συνήθως δεν το έκανα. Με αφορμή την ανάγνωση ενός βιβλίου πρόσφατα διαπίστωσα ότι το να κάθεσαι να γράφεις είναι απόλυτα… ενδυναμωτικό!

Ζωή είναι το άθροισμα πολλών στιγμών. Ένα ηλιοβασίλεμα, ένα φιλί στη βροχή, μια βόλτα με το αυτοκίνητο, ένα καλό φαγητό με εκλεκτή παρέα υπάρχουν αμέτρητες πηγές ευτυχίας. Ας μάθουμε λοιπόν να ζούμε το παρόν, το τώρα, το σήμερα. Ό,τι αξίζει είναι οι δυνατές στιγμές που ισοπεδώνουν το χρόνο . Ζήστε…