Πότε πρέπει να αγοράζουμε αεροπορικά εισιτήρια;

Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσίευσαν ο ταξιδιωτικός κολοσσός Expedia και η Airlines Reporting Corporation, προτείνει το χρονικό διάστημα κράτησης των αεροπορικών εισιτηρίων μας.

Κατά καιρούς όλοι έχουμε πετύχει χαμηλές τιμές σε αεροπορικά εισιτήρια. Κάποιες φορές τυχαία, κάποιες άλλες επειδή -ορθά- περιμέναμε μια προσφορά και άλλες από… εμπειρία (πχ. πέρσι ήταν φτηνά αρχές Απριλίου, άρα και φέτος θα είναι, σκεφτόμαστε). Σε ορισμένες περιπτώσεις έχει παρατηρηθεί αύξηση της τιμής ενός εισιτηρίου από την ώρα που ξεκινάμε μια κράτηση μέχρι να την ολοκληρώσουμε, ενώ δεν αποκλείεται η διαρκής αναζήτηση ενός συγκεκριμένου δρομολογίου να οδηγήσει σε αύξηση της τιμής του εισιτηρίου (ναι, χωρίς να γίνει κράτηση).

Πολλές ταξιδιωτικές σελίδες προτείνουν τρόπους για να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή τιμή, όμως κάτι πιο επίσημο από τα παρακάτω στοιχεία δεν είχαμε δει. Διαβάστε πότε πραγματικά αγοράζουμε εισιτήρια και πότε ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να αγοράζουμε:

ΠΟΤΕ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ

32 – Είναι ο μέσος όρος ημερών από την κράτηση ενός εισιτήριου εσωτερικού μέχρι την πτήση μας.

59 – Είναι ο μέσος όρος ημερών από την κράτηση ενός εισιτήριου εξωτερικού μέχρι την πτήση μας.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ

57 – Θα έπρεπε να αγοράζουμε εισιτήρια εσωτερικού 57 μέρες πριν την πτήση μας. Σαφώς υπάρχει διαφοροποίηση αν προκύψει κάποια προσφορά.

171 – Οι μέρες που πρέπει να χωρίζουν την κράτηση από την ημερομηνία της πτήσης μας αν θέλουμε να ταξιδέψουμε στο εξωτερικό.

Όσον αφορά το τρικ με τις… επίτηδες χαμένες πτήσεις θα αναφερθούμε στο επόμενο ταξιδιωτικό ποστ.